Hungarian News

Panka: térdműtét helyett Vk-arany és olimpia

Márton Anna szombaton megnyerte a budapesti kard egyéni Vk-t, majd vasárnap az olimpiai kvótát kivívó csapat vezéregyénisége volt. Gárdos Gábor tanítványával, a BVSC 26 éves klasszisával beszélgettünk

Zárásként egy remek bronzérem

A budapesti, magyar szempontból nagy sikerrel zárult kardvíkend végén felkerült az i-re a pont, a kardcsapatok Vk-versenyében 3. lett a Decsi, Gémesi, Szatmári, Szilágyi összeállítású válogatott.

Olimpiai résztvevő a magyar női kardcsapat!

Amikor nem a helyezés a lényeg! A magyar női kardcsapat a 7. helyen zárt a budapesti csapat Vk-n, de ez a többi eredmény ismeretében olimpiai kvótát ért. Gratulálunk a hölgyeknek és a mestereknek!

Remek ezüst - egy tuson múlott Áron aranya

Ezüstérmet nyert kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron a budapesti férfi kard Világkupa-versenyen. Klasszisunk egész nap remekül vívott, egyetlen tussal kapott ki a döntőben a koreai Ohtól. 

Márton Panka arany-, Pusztai Liza bronzérmes!

Szenzációs vívással, világ- és olimpiai bajnokokat legyőzve nyerte meg Márton Anna a budapesti női kard Vk-versenyt, hasonló teljesítménnyel lett bronzérmes Pusztai Liza. Gratulálunk, jöhet a csapat!

Hét magyar hölgy a legjobb 64 között

A kiemelt Márton Anna és Pusztai Liza mellé öten (Battai, Keszei, Katona, Pohl-Mikulik, Szűcs) jutottak  64-be a női kard egyéni Világkupán. Folytatás szombaton a főtáblákkal és az egyéni döntőkkel.

Nyolc magyar a legjobb 64 között

Remekeltek férfi kardozóink a budapesti Vk-verseny selejtezőjében. A kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett további hat vívónk (Decsi, Galgóczy, Gémesi, Iliász, Nagy K., Péch) jutott 64-be.

Női kardcsapat: olimpiára éhesen!

A csütörtökön kezdődő, budapesti kard Világkupa magyar szempontból legfontosabb versenyszáma a vasárnapi női kardcsapat lesz. Tét az olimpia, erről is beszélgettünk Gárdos Gábor vezetőedzővel.

Férfi kardozóink már buborékban!

Férfi kardozóink már beköltöztek a “buborékba” két nappal a Világkupa-verseny rajtja előtt. A körülményekről, a szünetről, a hétvégéről és a folytatásról Decsi András vezetőedzővel beszélgettünk.

Tét az olimpia! - Budapesten a kard Vk

Lezárult a nevezés a hétvégi budapesti, olimpiai kvalifikációs kard Vk-ra. A mezőny bombaerős, valamennyi, a vívásban számító nemzet itt lesz. Természetesen a mieink is pástra lépnek, hajrá, magyarok!